0

Nyheter

Nexar Football tecknar samarbetsavtal med fotbollsagenten Patrick Mörk

Samarbetet med fotbollsagenten Patrick Mörk innebär att Nexar Football får tillgång till spetskompetens när det gäller att marknadsföra och placera spelare från tv-programmet Football Dreamz i professionella fotbollsklubbar. Samarbetet innebär även att Patrick Mörk medverkar i ett antal episoder av Football Dreamz som expert och beskriver sin roll som agent, sitt arbete kring scouting och hur kravbilden ser ut för unga talangfulla afrikanska spelare, på väg mot en professionell karriär. Sammantaget, en speciell kompetens som Patrick har vilket kommer att vara en stor tillgång för Football Dreamz.

- Vi är mycket tillfreds med att knyta en sådan etablerad fotbollsagent som Patrick Mörk till oss i Nexar Football. Patricks framgångar att hitta och placera unga talangfulla afrikanska spelare är exceptionellt bra och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att placera ett antal spelare från Football Dreamz i en professionell klubbmiljö. Exempel på spelare som blir intressanta att följa är Benjamin Mustafa, Nigeria U-17 och Keith Imbali Kenya U17/20, vilka båda har avtal med Nexar Football, säger Joachim Kamph, VD Nexar Group.

- Det känns riktigt spännande att medverka i Football Dreamz som jag tycker är ett intressant tv-format och jag kommer att ge tittarna en unik insikt i agentverksamheten. Jag hoppas också kunna bidra till att placera några av dessa talangfulla spelare i utvalda fotbollsklubbar som jag arbetar med idag. I och med att Football Dreamz både spelas in och tv-distribueras i Nigeria gör det hela ännu mer intressant eftersom jag under tjugofem år framgångsrikt har placerat många unga afrikanska spelare i olika europeiska klubbar. Tre exempel på detta är Dan Amartey, Akinkunmi Ammo och Odilon Kossonou som idag värderas till 25-30 miljoner euro, säger Patrick Mörk, som verkar genom bolagen, Sportgenia och Global Soccer Management.

Denna information är sådan information att Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 10 maj 2021 kl 10.00.

För mer information, besök www.nexargroup.se, eller kontakta:

Joachim Kamph, VD Nexar Group AB

telefon: +46 709 95 63 83, epost: joachim.kamph@nexargroup.se.com

Olof Hermelin, CFO Nexar Group AB

telefon +46 707 89 81 77, epost: olof.hermelin@nexargroup.se

Om Nexar

Nexar är ett globalt musik, sport- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även avtal med både musik- och sporttalanger för att skapa kommersiella framgångar. Bolaget är listat på NGM Nordic SME.

Filer för nedladdning
2021-11-25
Regulatorisk
2021-08-30
Regulatorisk

Eget kapital i moderbolaget är högre än rapporterat hänförlig till justering av apportemission

2021-08-26
Regulatorisk
2021-08-26
Regulatorisk

Lägre omsättning till följd av minskad aktivitet men förbättrat resultat till följd av kostnadsbesparingar.

2021-07-01
Regulatorisk

Nexar Football har ingått samarbetsavtal med Hammarby IF om medverkan i TV-programmet Football Dreamz.

2021-05-27
Regulatorisk

Den igår lämnade delårsrapporten saknade MAR-etikett, vilken kompletterats här.

2021-05-26
Regulatorisk
1
2
...
13
>>

Prenumerera

Pressmeddelanden och rapporter via E-post.